Kuyt weer onderuit met ADO: 'Zie echt dingen die ik graag wil zien'

1 oktober 2022 om 07:21

ADO Den Haag-trainer Dirk Kuyt heeft het volste vertrouwen in een ommekeer. Zijn ploeg leed vrijdagavond tegen Jong PSV alweer de vijfde nederlaag van het seizoen.

ADO won knap van PEC Zwolle, maar ging vrijdag weer kopje onder. "Na PEC Zwolle-uit hoop je dat door te kunnen trekken. Ik zie echt dingen die ik graag wil zien: mooie aanvalsopbouw, een goede eerste kans. Als die erin gaan, wordt het makkelijker, maar wij hebben het al weken heel moeilijk en kunnen ons daarin nog niet belonen. Dan moet je gewoon keihard werken", zegt Kuyt tegen ESPN.

"Ik ben wel eens minder tevreden geweest over het publiek, maar ze stonden nu echt achter de ploeg. Ik snap dat zij niet tevreden zijn over de resultaten en af en toe mijn naam laten vallen, maar ze stonden achter de ploeg. Wij als staf moeten keihard aan de bak", vervolgt de Katwijker.

Jong PSV-trainer Adil Ramzi is op zijn beurt blij met wat zijn ploeg heeft laten zien. "Vooral in de eerste helft zag je wat we ook op de training zien: het niveau dat we kunnen halen. Soms heb je te maken met jeugdigheid en ervaring, maar het was PSV-waardig."

ADO staat na negen wedstrijden op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, Jong PSV noteert een twaalfde plaats.