Keeperskwestie Nederland en Duitsland vergeleken: 'Kan er zo zes of zeven noemen'

Keeperskwestie Nederland en Duitsland vergeleken: 'Kan er zo zes of zeven noemen'

01-10-2022 11:54
38

FC Twente-doelman Lars Unnerstall heeft zijn twijfels bij het keepersbeleid van Louis van Gaal. Volgens de Oranje-bondscoach moet een keeper behalve ballen kunnen stoppen, ook goed kunnen voetballen. De Duitser plaatst daar zijn vraagtekens bij.

"Bij sommige trainers moet je inderdaad meer kunnen dan alleen ballen stoppen. Die willen dat je mooie ballen inspeelt op de backs of de nummer zes. Ze willen van de keeper bijna een nummer tien maken", zegt Unnerstall tegen TC/Tubantia. "Wat is beter? Dat ik vijftien keer de nul houd, of dat ik tien geweldige passes geef op de spits waar een kans uitkomt? Ik vind het belangrijkste wat een keeper op de lijn doet."

Unnerstall, die niet in aanmerking komt voor het Nederlands elftal omdat hij niet vijf jaar onafgebroken in Nederland heeft gewoond, begrijpt dat er soms geklaagd wordt over het gebrek aan goede keepers in Nederland. "Als je dat afzet tegen Duitsland, dan snap ik het wel. Ik kan zo zes, zeven doelmannen opnoemen die in het Duits elftal kunnen spelen. Jullie hebben niet iemand zoals Manuel Neuer, waarvan iedereen weet: dat is de nummer één, daar hoeven we geen discussie over te voeren."

"Je moet alleen niet vergeten dat Nederland een kleiner land is met minder aanbod", vervolgt Unnerstall. "Pasveer, Flekken, Cillissen en Noppert zijn goede keepers. Bijlow ook. Hij heeft misschien af en toe nog een foutje, maar hij is jong en mist nog het ritme van seizoenen achter elkaar spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie