Machteloos PSV krijgt in Leeuwarden alle hoeken van het veld te zien

01-10-2022 18:20
494

PSV is op zaterdagavond in Leeuwarden tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Een uitstekend SC Cambuur wist voor eigen publiek te stunten tegen de ploeg van Ruud van Nistelrooij: 3-0. Onverdiend is de zege niet.

PSV had het in de beginfase van de wedstrijd maar lastig met Cambuur, dat gedisciplineerd verdedigde en kort op de spelers van PSV zat. Daar tegenover stond dat de ploeg van Ruud van Nistelrooij zelf niet sterk genoeg en zelfs slordig was om het Cambuur lastig te maken, hoewel er toch kansjes waren van Cody Gakpo en Ismael Saibari. Echt moeilijk had Cambuur het in de eerste helft niet.

Cambuur zal met de eerste helft tevreden zijn geweest en ging dan ook op dezelfde voet verder. Toch kreeg het meer dan waar het wellicht op had gehoopt. Na balverlies van Joey Veerman, die op zijn beurt weer weinig kon met de pass van Jarrad Branthwaite, kon Cambuur counteren en zorgde Silvester van der Water met een zondagsschot voor extase in Leeuwarden: 1-0.

Cambuur wilde meer, maar in het laatste half uur was het PSV dat de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Sai van Wermeskerken haalde een inzet van Ibrahim Sangaré van de lijn en uit een corner kopte Armando Obispo slechts centimeters naast. Daarna kon Cambuur-doelman João Virgínia een één-op-één met Gakpo onschadelijk maken.

Het was voor Cambuur even peentjes zweten, maar de goal viel aan de andere kant. Uitblinker Mitchell Paulissen verschalkte Walter Benítez met een keurig balletje in de linkerhoek na keurig voorwerk van invaller Felix Mambimbi. De supporters konden nóg eens juichen toen Van Wermeskerken in blessuretijd de 3-0 binnen poeierde. PSV snakte naar het eindsignaal en ging na 95 minuten met het schaamrood op de kaken van het veld.

Ajax kan zaterdagavond de voorsprong op PSV naar drie punten brengen. Het treft Go Ahead Eagles.