PSG dankt sterren, Milan ontsnapt na knotsgekke blessuretijd, Inter verliest weer

01-10-2022 19:55 Laatste update: 23:12
7

Paris Saint-Germain is met de schrik vrij gekomen tegen OGC Nice. Lionel Messi en Kylian Mbappé lieten de Parijzenaars juichen. In Italië won AC Milan na een knotsgekke blessuretijd van Empoli, terwijl AS Roma de zorgen van Internazionale vergrootte. In Spanje heeft Atlético Madrid goede zaken gedaan. De ploeg van Diego Simeone wist op bezoek bij Sevilla met 0-2 te winnen.

Paris Saint-Germain - OGC Nice 2-1
Paris Saint-Germain mocht zijn sterspelers dankbaar zijn tegen OGC Nice. Lionel Messi opende na 28 minuten de score met een heerlijke vrije trap, maar Gaëtan Laborde maakte kort na rust gelijk. Nice, met Pablo Rosario in de basis, leek zodoende voor een stunt te kunnen zorgen in het Parc des Princes. Dat was echter buiten een ander goudhaantje van PSG gerekend. Kylian Mbappé viel in en schoof in de slotfase koeltjes de 2-1 binnen.

Empoli - AC Milan 1-3
AC Milan heeft zich hersteld van de nederlaag in de Serie A-topper tegen Napoli, maar makkelijk ging het niet. De Milanezen trokken met 1-3 aan het langste eind bij Empoli. Opvallend genoeg stond het na 79 minuten nog 0-0. Daarna opende Ante Rebic de score. In de knotsgekke blessuretijd werd de score vervolgens flink opgevoerd. In de 92e minuut bracht Bajrami de thuisploeg langszij, maar Fodé Ballo-Touré (94e minuut) en Rafael Leão (97e) schonken Milan drie punten. Milan heeft nu drie punten minder dan koploper Napoli.

Internazionale - AS Roma 1-2
Inter dacht in eigen huis al vroeg op een 1-0 voorsprong te komen, ware het niet dat de goal van Edin Dzeko na tien minuten spelen vanwege buitenspel werd afgekeurd. Inter kreeg ook daarna grote kansen om aan de leiding te gaan. Hakan Calhanoglu was dichtbij, maar Federico Dimarco trof wél doel. Na precies een half uur schoot hij de 1-0 binnen in de linkerhoek. De tegentreffer bleek precies wat Roma nodig had. Want na de goal van Dimarco gaf de ploeg van José Mourinho gas en kwam het nog voor rust langszij. Leonardo Spinazzola gaf voor, Dybala rondde af: 1-1.

Het publiek in Milaan kreeg een gelijkwaardige tweede helft voorgeschoteld waarin het beide kanten op had kunnen vallen. Calhanoglu hadden en Kristjan Asllani hadden na een uur kunnen scoren, maar datzelfde gold voor Tammy Abraham. De goal kwam uiteindelijk van Smalling, die raak kopte. De VAR dacht nog even aan buitenspel, maar de scheidsrechter liet de goal staan. Het bleek genoeg voor de overwinning.

Sevilla - Atlético Madrid 0-2
In Spanje heeft Atlético Madrid een belangrijke uitoverwinning geboekt. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán werd Sevilla met 0-2 verslagen. De 0-1 werd gescoord door Marcos Llorente. Atlético veroverde de bal na goed drukzetten van Álvaro Morata, waarna de bal bij Koke terechtkwam. Hij behield het overzicht en vond Llorente, die vervolgens verwoestend uithaalde om Bono kansloos te laten. De 0-2 werd gemaakt door Morata zelf. Ploeggenoot Matheus Cunha, die João Félix verving in de basis, zette wederom uitstekend druk om balbezit te veroveren. Daarna gaf hij de bal mee aan Morata, die Bono te slim af was met een heerlijke lob.

Sevilla staat na zeven wedstrijden op slechts één overwinning. Het staat op plek zestien in de ranglijst. Atlético heeft voorlopig een vijfde plek veiliggesteld. Concurrenten Barcelona en Real Madrid komen later in actie.