Cocu ziet Vitesse kansloos verliezen: FC Twente blijft bovenin meedoen

Cocu ziet Vitesse kansloos verliezen: FC Twente blijft bovenin meedoen

1 oktober - 22:58
47

Voor Phillip Cocu is er nog flink wat werk aan de winkel bij Vitesse. De debuterende trainer zag de Arnhemmers kansloos verliezen bij FC Twente: 3-0.

Cocu voerde nog geen al te grote wijzigingen door in het elftal van Vitesse, dat bijzonder moeizaam aan het seizoen is begonnen. Ook in De Grolsch Veste speelde de Gelderse club eigenlijk nauwelijks iets klaar. Na vier minuten deelde Robin Pröpper een eerste waarschuwing uit, maar zijn kopbal ging net naast. De verdediger moest na ruim een kwartier overigens met een tulband verder na een pijnlijke botsing met Matus Bero.

FC Twente was ondertussen heer en meester en raakte via Vaclav Cerny de paal. De verdiende openingstreffer viel na 37 minuten. Na een steekpass van Cerny dook Joshua Brenet op voor Kjell Scherpen, die geen antwoord had op de inzet van de rechtsback. Cocu zag dat Vitesse daar niets tegenover kon stellen. De bezoekers leverden de ene na de andere bal zomaar in.

In de tweede helft oogde Vitesse verdedigend weliswaar iets stabieler, maar aanvallend werd er opnieuw weinig klaargespeeld. Alleen invaller Baden Frederiksen dacht even oog-in-oog te kunnen komen met Twente-keeper Przemysław Tyton. Hij werd echter tijdig achterhaald door de Twente-verdedigers. Niet veel later viel de beslissing aan de andere kant. Virgil Misidjan zocht zijn tegenstander op en schoot raak in de verre hoek.

Het slotakkoord was voor Gijs Smal. De linksback haalde van afstand uit en trof op fraaie wijze doel. Twente komt zodoende op zestien punten, waarmee het in het spoor blijft van de topploegen. Cocu zal weinig plezier beleefd hebben aan zijn debuut bij Vitesse, dat blijft steken op vijf punten. Er lijkt bovendien nog heel wat te moeten gebeuren om het tij te keren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie