Ajax kan borst natmaken: 'Kvaratskhelia stratosferisch, Lobotka kan naar Real'

Ajax kan borst natmaken: 'Kvaratskhelia stratosferisch, Lobotka kan naar Real'

02-10-2022 08:54
62

Napoli werkt met veel vertrouwen toe naar de Champions League-clash met Ajax van dinsdag. Trainer Luciano Spalletti is lovend over zijn ploeg na de 3-1 overwinning op Torino. 

André Anguissa tekende voor twee vroege treffers, waarna Khvicha Kvaratskhelia na 37 minuten al de derde Napolitaanse treffer maakte. "We waren buitengewoon in het eerste halfuur, maar we slaagden er niet in om die standaard vast te houden", analyseerde Spalletti na afloop. "Torino wist er man-tegen-man-gevechten van te maken over het hele veld."

Toch kan Spalletti tevreden zijn na de zesde overwinning op rij van Serie A-koploper Napoli. Smaakmaker Kvaratskhelia maakte bovendien al zijn vijfde competitiedoelpunt. "Kvara heeft het buitengewone vermogen om zowel met zijn rechter- als linkervoet te spelen, zijn veelzijdigheid maakt hem stratosferisch", stelt Spalletti.

Voormalig Napoli-doelman Gennaro Iezzo zet ook ex-Ajacied Stanislav Lobotka in het zonnetje. "Lobotka is essentieel, maar ik ben bang dat hij weggaat. Hij verdient een club als Barcelona of Real Madrid", zegt Iezzo in de Corriere dello Sport. Ook Kvara heeft geweldige kwaliteiten, al moet hij nog leren overal op het veld van waarde te zijn."