Ajax kan borst natmaken: Napoli maakt geen fout richting Champions League-clash

01-10-2022 17:23
28

Ajax krijgt volgende week een uitstekend in vorm kerend SSC Napoli op bezoek. De Italianen hebben de laatste competitiewedstrijd voor het duel met de Amsterdammers overtuigend van gewonnen van Torino: 3-1.

Napoli blijft daarmee na acht speelrondes ongeslagen aan kop in de Serie A. Het was de middag van André-Frank Zambo Anguissa. De Kameroener scoorde tweemaal in de laatste acht jaar en zag zichzelf tegen Torino in de eerste helft twee keer op het scorebord terug. Na zes minuten kopte hij raak en even later haalde hij van de rand van het zestienmetergebied hard uit.

Chvitsja Kvaratschelia bracht de thuisploeg na een sprint vanaf eigen helft zelfs voor rust nog op 3-0. Torino wist voor het laatste fluitsignaal van het eerste bedrijf via Antonio Sanabria nog iets terug te doen. Daarmee was het duel na 45 minuten gespeeld. Perr Schuurs mocht kort voor tijd invallen bij de bezoekers, maar hij kon het tij niet meer keren.

Ajax en Napoli treffen elkaar aanstaande dinsdag in Amsterdam. Woensdag 12 oktober spelen de Amsterdammers in Napels.