Feyenoord in mineur: 'Reactie supporters niet top, maar volkomen terecht'

Feyenoord in mineur: 'Reactie supporters niet top, maar volkomen terecht'

02-10-2022 17:11
79

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü baalt om meerdere redenen van het gelijkspel tegen NEC (1-1). Niet alleen werd er niet geprofiteerd van de eerdere misstappen van Ajax en PSV, ook waren de meegereisde supporters boos.

"We hadden alles onder controle, tot de tegengoal", zegt Kökcü voor de camera van ESPN. "Er was geen vuiltje aan de lucht, we domineerden, hadden balbezit, heersten... dan moet je de score uitbreiden. Na die tegengoal moeten we meer gas geven, maar dat hebben we nagelaten."

In de jacht op de 2-1 kreeg Feyenoord vijf gele kaarten van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. "Die kregen we heel snel om de oren", aldus Kökcü, die wist dat Feyenoord de concurrentie kon achterhalen in Nijmegen. "We wisten dat ze punten hebben verspeeld. Het was alleen niet goed genoeg van ons."

De negatieve reactie van de meegereisde supporters, die ontstemd waren over de teamprestatie, begrijpt de aanvoerder ergens wel. "Ze steunen ons overal met alles wat ze in zich hebben, dan is het balen dat we niks terug kunnen geven. Hun reactie was niet top, maar volkomen terecht. We moeten veel beter."