Feyenoord lijkt benadeeld, Slot houdt zich in: 'Ik vind er zo min mogelijk van'

Feyenoord lijkt benadeeld, Slot houdt zich in: 'Ik vind er zo min mogelijk van'

02-10-2022 17:25 Laatste update: 17:42
290

Feyenoord heeft redenen om zich bestolen te voelen na het gelijkspel tegen NEC, maar Arne Slot weigert de arbitrage af te vallen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük constateerde in de slotminuut een overtreding van doelpuntenmaker Santiago Gimenez.

Gimenez stond stil op de rand van de zestien, kreeg de bal tegen zich aangeschoten door Jasper Cillessen en rondde af. Gözübüyük vond het echter een overtreding. 'Onsportief spel', luidt zijn lezing.

Slot denkt er het zijne van. "Volgens mij mag je geen beweging maken richting de bal. Dat deed Gimenez niet", reageert de Feyenoord-trainer onderkoeld bij ESPN. "Of deze goal onterecht is afgekeurd? Ik moet me vooral focussen op de dingen waar ik invloed op heb en zo min mogelijk hier iets van vinden."

Maar, benadrukt Slot, Gimenez deed weinig fout. "Hij beweegt helemaal niet en blijft op dezelfde plek staan. Ja, hij doet alleen zijn billen naar achteren. Maar goed, Gözübüyük floot al voordat Gimenez de bal binnenwerkte. De VAR had denk ik nog wel kunnen ingrijpen..."