'Ik hoopte op een wedstrijd bij Oranje, maar Van Gaal heeft zijn plan uitgelegd'

2 oktober om 17:46
Laatste update: 2 oktober om 18:16

Jasper Cillessen is een tikkeltje teleurgesteld uit de interlandperiode gekomen. Het liefst had de NEC-goalie één van de twee wedstrijden van het Nederlands elftal gekeept.

Louis van Gaal koos tegen Polen (0-2) en België (1-0) voor Remko Pasveer. "Ik had gehoopt op een wedstrijd, maar dat was niet zo", reageert Cillessen bij ESPN na het gelijkspel tegen Feyenoord (1-1). "Of ik teleurgesteld was? Teleurgesteld is een groot woord."

"Natuurlijk wil ik altijd spelen in Oranje, maar de bondscoach is duidelijk en heeft zijn plannen uitgelegd", vervolgt de 63-voudig international. "Daar moet je vrede mee hebben en vervolgens weer vol gas geven. Ik heb nu nog zes wedstrijden om te laten zien wat ik kan."

Wat dat plan van Van Gaal precies is, weigert Cillessen te delen. "Dat moet je aan de bondscoach vragen, daar ga ik natuurlijk niet over uitweiden", lacht hij. "Jouw collega's in het buitenland kijken ook mee!" Van Gaal heeft in elk geval geen beloftes gedaan, benadrukt Cillessen.

Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer prijst zich gelukkig met Cillessen onder de NEC-lat. "De rust, ervaring en kwaliteit aan de bal die hij heeft, helpt ons enorm. Mensen vroegen zich af waarom we een nieuwe keeper nodig hadden. Als je dan zo met het verwachtingspatroon omgaat, is dat een groot compliment voor Jasper."