Ten Hag furieus na oorwassing in Manchester Derby: 'Totaal gebrek aan geloof'

2 oktober om 18:13
Laatste update: 2 oktober om 18:16

Erik ten Hag is niet blij met de manier waarop zijn ploeg zich zondag opstelde in de wedstrijd tegen Manchester City. In het Etihad Stadium ging Manchester United keihard onderuit en verloor de ploeg met 6-3. Volgens Ten Hag lag een gebrek aan geloof hieraan ten grondslag.

"Het begint allemaal met geloof hebben en dat hadden we vandaag niet", vertelt Ten Hag na de wedstrijd van zondag tegenover beIN SPORTS. "Vandaag zat er geen geloof in ons team, geen teamspirit en waren we niet brutaal genoeg aan de bal. Als je dat allemaal niet hebt dan ga je tegen een team als Manchester City keihard onderuit. We hebben ook onze eigen principes en regels niet gevolgd vandaag. Soms leek het erg ongedisciplineerd." 

Ten Hag had ook het gevoel dat hij het zelf niet kon omdraaien. "Aan de kant sta je gewoon machteloos en kan je er niks aan veranderen. Maar je moet proactief zijn vanaf het begin van de wedstrijd, dat hadden we vandaag gewoon niet. We hebben genoeg kansen gehad. Je ziet aan die eerste goal dat wij de bal goed veroveren, maar dan raken we hem ook heel knullig weer kwijt. Daarna valt het gewoon als een kaartenhuis in elkaar bij ons."

"Het niveau hoeft niet elke wedstrijd omhoog te gaan. Het gaat erom dat er een stijgende lijn zit in het voetbal. Daar moeten we voor blijven werken. We hebben gezien dat wij in een stijgende lijn zitten, dat kun je uit de laatste wedstrijden wel opmaken. Maar vandaag hadden we echt een terugval."