LIVE-discussie: Heerenveen voert wijzigingen door in opstelling tegen FC Emmen

2 oktober om 19:59

FC Emmen speelt zondagavond in dezelfde basiself als tijdens de laatste wedstrijd voor de interlandbreak. Toen werd er met 2-0 verloren van Go Ahead Eagles. Om 8 uur is zondag SC Heerenveen de tegenstander in eigen huis.

Dick Lukkien blijft dus kiezen voor Eric Oelschlägel onder de lat. Micky van der Hart begint weer op de bank. Richairo Zivkovic blijft de diepste spits bij de Emmenaren. De club is hekkensluiter in de Eredivisie mede door de winst van Fortuna Sittard zondag. Met een overwinning op Heerenveen klimt FC Emmen naar de zestiende plaats op de ranglijst en gaan ze FC Volendam en Vitesse voorbij.

Bij Heerenveen zijn er wel wat aanpassingen in de opstelling in vergelijking met het laatste duel. Joost van Aken en Rami Kaib hebben in de defensie plaats moeten maken voor Mats Kohlert en Syb van Ottele. Op het middenveld start Thom Haye aan de aftrap bij de ploeg van Kees van Wonderen. Dit gaat ten koste van Antoine Colassin. In de aanval begint het koningskoppel Sidney van Hooijdonk en Amin Sarr.

Opstelling SC Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Ottele, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Tahiri, Haye, Olsson; Van Hooijdonk, Sarr.
Opstelling FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Araujo, Veldmate, Burnet; Bernadou, Vlak, Diemers; Mendes, Zivkovic, Romeny.