De Eredivisie-flops: trio van PSV en Ajax, Groningen-duo en FC Volendam

De Eredivisie-flops: trio van PSV en Ajax, Groningen-duo en FC Volendam

3 oktober - 11:00
51

Het was na speelronde acht niet heel moeilijk om de wekelijkse floplijst samen te stellen. De topclubs stelden teleur en zijn dan ook ruim vertegenwoordigd.

Joey Veerman (PSV) - : We trappen af in Leeuwarden: de afgang van PSV was echt niet allemaal de schuld van Joey Veerman, maar hij was wel een van de PSV'ers die tegen Cambuur door het ijs zakte. Mede (of vooral?) dankzij Veerman kon Cambuur op voorsprong komen. En verder haalde de middenvelder zijn niveau niet.

Jordan Teze (PSV) - : Overduidelijk was dat Jordan Teze niet op zijn favoriete positie speelde tegen Cambuur. Hij scoorde dan ook een ruime onvoldoende en zal niet met een lekker gevoel de bus in zijn gegaan.

Guus Til (PSV) - : Eén van de minsten aan PSV-zijde, maar we hadden wel meer PSV'ers kunnen benoemen. Wellicht dat Ruud van Nistelrooij Til had moeten wisselen, want hij liet tegen Cambuur werkelijk niets zien en droeg bij aan de malaise.Brian Brobbey (Ajax) - : Heeft geen moment geleverd en dat mag Brobbey zichzelf aanrekenen. Als dit de wedstrijd was waarin Brobbey Schreuder heeft moeten overtuigen, dan is dat niet gelukt. Minpuntje: heeft na afloop het publiek niet bedankt.

Lucas Ocampos (Ajax) - : Hier moeten we iets genuanceerder in zijn. Ocampos heeft tegen Go Ahead Eagles niets laten zien, maar werd ook weinig in het spel betrokken. Desalniettemin verwacht het publiek veel meer van een speler die altijd vaste waarde is geweest bij Sevilla, zeker tegen Go Ahead Eagles.

Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen) - : Op je gemak willen uitverdedigen bij de goal van Dani de Wit, dan krijg je dit. En bij de 1-4 van Mayckel Lahdo liep hij sjokkend terug. Kasanwirjo moet er de komende weken een stuk harder aan trekken om zijn basisplaats niet te verliezen.

Damil Dankerlui (FC Groningen) - : Datzelfde geldt voor Damil Dankerlui, die er makkelijk vanaf dacht te komen bij de 1-3 van AZ. Er zijn meer spelers van Groningen die in de spiegel moeten kijken en Dankerlui is er daar een van.

Bilal Ould-Chikh (FC Volendam) - : Een schandelijke overtreding, vond ESPN-commentator Vincent Schildkamp. Daar sluiten we ons bij aan: Ould-Chikh ging zijn boekje te buiten door veel te hard door te gaan op George Cox, die er gelukkig goed vanaf kwam. De rode kaart voor Ould-Chikh is terecht.

Daley Blind (Ajax) - : Een offday van Blind, durven we wel te stellen. Bij de 1-1 van Go Ahead Eagles zag de Ajacied er allesbehalve overtuigend uit. Dat had wel met flink wat meer pit, scherpte én snelheid gemoeten. Niet alleen bij de gelijkmaker trouwens, maar in de hele wedstrijd.90% van het elftal van Wim Jonk (FC Volendam) - : Als Fortuna aan het doelsaldo had willen werken, dan had dat tegen FC Volendam gekund. Vrijwel alle spelers van FC Volendam scoorden een ruime onvoldoende en gaven niet thuis. Doelman Filip Stankovic was een van de lichtpuntjes, dat zegt veel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie