'Feyenoord voelt zich beroofd door Gözübüyük, ook raadsel voor veel NEC-spelers'

'Feyenoord voelt zich beroofd door Gözübüyük, ook raadsel voor veel NEC-spelers'

3 oktober - 06:58 Laatste update: 07:24
157

De beslissing van Serdar Gözübüyük om het winnende doelpunt van Feyenoord-spits Santiago Gimenez af te keuren, wordt in scheidsrechterskringen 'bijzonder zwaar' genoemd. Volgens het Algemeen Dagblad voelt Feyenoord zich bestolen door de arbiter.

Diep in blessuretijd van het uitduel met NEC (1-1) schoot Jasper Cillessen de bal tegen Gimenez, die vervolgens afwerkte voor een leeg doel. Gözübüyük had echter al op zijn fluit geblazen. Feyenoord voelt zich 'beroofd van de drie punten', terwijl het 'ook voor veel spelers van NEC een raadsel was' waarom de scheidsrechter floot, schrijft het AD.

Gözübüyük deed het incident na vragen van Feyenoord af als 'onsportief spel', omdat Gimenez in zijn ogen had meebewogen met de uittrappende Cillessen en ook nog eens in de cirkel van het zestienmetergebied stond. De arbiter weigerde zijn beslissing na afloop uit te leggen aan de media. "Ik denk dat het een zuiver doelpunt is", aldus trainer Arne Slot.

Het Algemeen Dagblad informeerde in scheidsrechterskringen: kenners noemen de beslissing van Gözübüyük 'bijzonder zwaar'. 'Maar het feit dat Gimenez zich omdraaide zou in het uiterste geval kunnen worden uitgelegd als 'bewegen'', klinkt het. 'En dan dekken de regels, die allesbehalve glashelder zijn, de arbiter deze keer alsnog.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie