'Gewoon de realiteit: we hebben Ajax verslagen en kunnen PSV en Feyenoord aan'

'Gewoon de realiteit: we hebben Ajax verslagen en kunnen PSV en Feyenoord aan'

3 oktober - 07:23
52

AZ is de nieuwe koploper van de Eredivisie, tot blijdschap van Milos Kerkez. De Hongaarse uitblinker heeft geen ontzag voor Ajax, PSV en Feyenoord.

De traditionele top-drie liet in de achtste speelronde punten liggen: PSV verloor van SC Cambuur (3-0), terwijl Ajax en Feyenoord remiseerden tegen respectievelijk Go Ahead Eagles en NEC (1-1). Omdat AZ wél won - van FC Groningen - gaat de ploeg van doelpuntenmaker Kerkez aan de leiding in de Eredivisie.

"Alles is mogelijk", reageert de achttienjarige Kerkez, die vorige week tijdens zijn debuut voor Hongarije de Duitser Serge Gnabry uit de wedstrijd speelde, in De Telegraaf. Hij is niet bang voor de concurrentie. "We hebben van Ajax gewonnen en ik ben er van overtuigd dat we met hen, maar ook met PSV en Feyenoord kunnen wedijveren. Dat is voor mij niet eens een vraag, het is gewoon de realiteit."

"Maar ondanks onze ongeslagen status en de twintig punten die we hebben gehaald moeten we beide benen op de grond houden en keihard blijven werken, zoals onze coach altijd zegt", voegt Kerkez eraan toe. AZ speelt tot het WK nog tien wedstrijden en sluit op 12 november af met een uitwedstrijd tegen PSV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie