Van der Vaart lyrisch: 'Voor hem is een heel grote toekomst weggelegd, denk ik'

3 oktober om 08:00

Rafael van der Vaart is zeer te spreken over Pascal Jansen. De trainer van AZ maakt indruk met zijn ploeg en zijn interviews kunnen de 109-voudig international ook bekoren.

"Hij komt goed over en is heel erg relaxed. Ik denk dat de spelers hem vertrouwen", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal over Jansen. Hij nam bijna twee jaar geleden het stokje over van Arne Slot en inmiddels staat AZ weer bovenaan in de Eredivisie. "In Alkmaar praat niemand meer over Slot en dat is wel knap."

Van der Vaart vindt dat Jansen 'het gewoon heel erg goed doet'. "Ik denk dat er voor hem een heel grote toekomst is weggelegd. Een speler kijkt naar hoe een trainer praat, of hij onzin vertelt. Als speler is iemand als Jansen lekker, daar heb je respect voor. Hij is eerlijk en duidelijk. AZ wordt geen kampioen, maar Jansen is een heel goede trainer."

Pierre van Hooijdonk ziet dat het lekker werken is in Alkmaar. "In de luwte, dat is een verschil met PSV, Feyenoord en Ajax. Jansen heeft geen uitspattingen en zegt geen stomme dingen. Het is allemaal heel safe. Dat is lekker werken. Eigenlijk is alles goed. Als ze zesde worden, zullen ze in Alkmaar ontevreden zijn. Maar wij denken: ach ja..."