'Ik waarschuw Schreuder: Ocampos kan lastig worden als hij vaak op de bank zit'

'Ik waarschuw Schreuder: Ocampos kan lastig worden als hij vaak op de bank zit'

03-10-2022 12:16
65

Lucas Ocampos mocht zaterdag voor het eerst in de basis beginnen bij Ajax, maar moet doorgaans genoegen nemen met een plekje op de bank. Dat kan nog een probleem worden voor trainer Alfred Schreuder, waarschuwt sportjournalist Alberto Delegado, die Sevilla op de voet volgt voor Marca.

Ocampos kwam op huurbasis over van de Spaanse club, waar hij lange tijd de grote man was. "Hij was de hoofdrolspeler. Daarbij kreeg hij alle steun van de rest van het team", vertelt Delegado aan ELF Voetbal. De invloed van de 28-jarige Argentijn nam echter af en vorig seizoen verloor hij zelfs zijn basisplaats. Deze zomer zocht hij daarom zijn heil bij Ajax.

Delegado denkt dat Ocampos regelmatig nieuwe doelen en prikkels nodig heeft. "Waarschijnlijk heeft hij daarom bij zoveel verschillende clubs gespeeld." Ajax wilde de vleugelspeler aanvankelijk voor 15 à 20 miljoen euro overnemen, maar daar stak de raad van commissarissen een stokje voor. Uiteindelijk werd hij gehuurd voor een bedrag van vier miljoen. "Op zijn piek werden bedragen van vijftig miljoen euro genoemd", weet de Marca-verslaggever. "En dat is nog maar een jaar of twee geleden. Als hij speeltijd krijgt, weet ik zeker dat hij weer meer waard wordt."

Voorlopig moet Ocampos echter spelers als Steven Bergwijn en Dusan Tadic voor zich dulden in de pikorde. Delegado ziet dat Ocampos bovendien niet in de stijl van Ajax past, waar de aandacht is gericht op jonge talenten en sterren van eigen bodem. "Ocampos is al een gemaakte voetballer. Hij komt voor een tweede kans. Maar hij kan lastig worden als hij vaak op de bank zit. Ik waarschuw Schreuder alvast: daar neemt hij geen genoegen mee."