'Toptransfer Chelsea gaat er komen: Blues zo goed als akkoord over voorcontract'

'Toptransfer Chelsea gaat er komen: Blues zo goed als akkoord over voorcontract'

03-10-2022 12:48
16

Christopher Nkunku is daadwerkelijk hard op weg naar Chelsea. De Premier League-topclub heeft met de 24-jarige aanvallende middenvelder van RB Leipzig al een akkoord bereikt over een voorcontract, melden The Guardian en The Athletic.

De toonaangevende media stellen dat de transfer er gaat komen en weten dat Chelsea bereid is om diep in de buidel te tasten voor Nkunku. Om de concurrentie geen kans te geven willen The Blues zelfs meer betalen dan zijn transferclausule van zestig miljoen euro. Afgelopen week kwam al naar buiten dat de Fransman in het geheim een medische keuring heeft ondergaan in Londen. 

Nkunku moet de aanvallende reorganisatie van Chelsea verder gestalte geven. Romelu Lukaku en Timo Werner vertrokken, terwijl Pierre-Emerick Aubameyang en Raheem Sterling werden vastgelegd. De Londenaren stonden ook open voor een transfer van Christian Pulisic en Hakim Ziyech, maar zij spelen dit seizoen nog wel op Stamford Bridge.

Nkunku was vorig seizoen met twintig goals en dertien assists in 34 wedstrijden de grote uitblinker bij RB Leipzig. Hij komt uit de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain.