Schreuder roemt 'echte Ajax-speler': 'Maar goed, Napoli is ook een topclub'

Schreuder roemt 'echte Ajax-speler': 'Maar goed, Napoli is ook een topclub'

03-10-2022 13:15
110

Ajax staat voor een flinke uitdaging om te overwinteren in de Champions League, beseft Alfred Schreuder. De oefenmeester ziet weinig paralellen met het team dat vorig seizoen door de groepsfase denderde.

Met onder meer Sébastien Haller en Antony verloor Ajax twee steunpilaren die indruk maakten in het miljardenbal vorig seizoen. "Dit is een totaal ander team. Zes andere spelers die spelen nu", vertelt Schreuder op de persconferentie voor het duel met Napoli. "We hebben andere tegenstanders ook. Liverpool is beter dan Borussia Dortmund, Napoli is beter dan Besiktas. We kijken niet naar wat geweest is. Maar er is nog steeds veel individuele klasse."

Schreuder kijkt dan ook met vertrouwen uit naar het treffen met de Serie A-koploper, die in tegenstelling tot Ajax wel in topvorm lijkt te steken. "Het is zeker mogelijk tegen Napoli. Wij hebben ook veel internationale spelers op het veld staan met kwaliteiten die ook zeker tegen Napoli naar voren kunnen komen. Qua grootte van de club en budget is Liverpool de grote favoriet, maar in de manier van voetballen komt Napoli heel dichtbij. Morgen staan twee gelijke speelstijlen op het veld", stelt de Ajax-coach, die alleen niet kan beschikken over de geblesseerden Ahmetcan Kaplan en Jorge Sánchez.

Bij Napoli is Khvicha Kvaratskhelia de grote blikvanger momenteel. "Een heel goede speler", erkent Schreuder. "Hij doet het heel goed dit seizoen en heeft veel individuele kwaliteiten. We moeten hem als team verdedigen." De oefenmeester roemt ook de 'indrukwekkende ontwikkeling' van Stanislav Lobotka, die in het verleden nog voor Jong Ajax uitkwam. "Soms gebeurt het in een carrière, dat je het niet haalt bij een grote club - in dit geval Ajax - en een andere keuze maakt en dan ook weer een stap kan maken. Als je naar zijn spel kijkt, is het een echte Ajax-speler. Maar goed, Napoli is ook een topclub."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie