'Ten Hag wil oud Man United-patroon doorbreken en stapt naar de clubleiding'

'Ten Hag wil oud Man United-patroon doorbreken en stapt naar de clubleiding'

3 oktober - 17:15 Laatste update: 17:23
95

Erik ten Hag laat er geen gras over groeien. Volgens The Telegraph moet de clubleiding van Manchester United voorlopig geen nieuwe contracten uitdelen aan de spelers, die 'voor hun toekomst' spelen, meldt het Britse The Telegraph.

Manchester United werd zondag van het kastje naar de muur gespeeld tegen Manchester City. Ten Hag maakte na afloop al duidelijk dat de nederlaag onacceptabel was en is maandag naar de directie gestapt met de boodschap om geen nieuwe contracten uit te delen zolang hij niet weet op wie hij kan bouwen. Dat besluit nam hij overigens al vóór de wedstrijd tegen Manchester City.

Manchester United heeft meerdere spelers die aankomende zomer transfervrij zijn, maar wiens contracten tot 2024 verlengd zouden kunnen worden, waaronder Cristiano Ronaldo, David de Gea, Marcus Rashford, Luke Shaw, Fred en Diogo Dalot. Ten Hag wil tot het WK meer van zijn spelers weten voordat hij besluiten neemt over hun toekomst.

The Telegraph schetst dat onder het vorige bestuur, onder leiding van voorzitter Ed Woodward, spelers min of meer gegarandeerd waren van nieuwe contracten plus riante beloningen, waar de verhoudingen scheefgetrokken zouden zijn. Als het aan Ten Hag ligt, zijn die tijden voorbij en moeten spelers harder werken voor een nieuw contract. 

De selectie van Manchester United is maandag bij elkaar gekomen om de wedstrijd tegen Manchester City na te bespreken. Ten Hag schijnt ze duidelijk gemaakt te hebben dat iedereen vrij is om elkaar openlijk te bekritiseren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie