Carragher in de bres voor Ten Hag: 'Lachwekkend dat mensen zoiets zeggen'

Carragher in de bres voor Ten Hag: 'Lachwekkend dat mensen zoiets zeggen'

03-10-2022 20:00 Laatste update: 20:38
10

Jamie Carragher heeft maandag via Twitter gereageerd op de kritiek rondom een beslissing van Erik ten Hag. De Nederlandse oefenmeester besloot in de wedstrijd van zondag tegen Manchester City Cristiano Ronaldo 'uit respect' niet in te brengen. Dit kwam hem op kritiek van de achterban te staan, maar Carragher is het hier niet mee eens.

'Het is lachwekkend dat mensen vinden dat Ten Hag de verkeerde keuze maakte door Ronaldo niet te laten spelen', vertelt de oud-speler van Liverpool en huidig analist van Sky Sports op zijn Twitter. 'Ronaldo speelde ook tegen Brentford toen het al 4-0 stond in de rust. Het is geen sneer naar Ronaldo, maar de snelheid van Rashford was zondag gewoon verstandiger. Dat zagen we ook al tegen Arsenal en Liverpool.'

Ten Hag gaf na de wedstrijd zondag aan dat hij Ronaldo niet in liet vallen, uit respect voor de speler. Manchester City walste namelijk over de stadsgenoot heen en liet geen spaan heel van de ploeg van de Nederlander. Volgens Ten Hag wilde hij respect hebben voor de grote carrière van de Portugees. Daarnaast was Anthony Martial net terug van een blessure en had de Fransman wat minuten nodig. Die invaller scoorde uiteindelijk wel nog twee keer, waardoor de eindstand 6-3 werd.