Van der Ende legt Giménez/Cillessen uit: 'Maar waarom niet even voor de camera?'

Van der Ende legt Giménez/Cillessen uit: 'Maar waarom niet even voor de camera?'

03-10-2022 21:15 Laatste update: 22:44
117

Feyenoord is níet benadeeld tegen NEC, oordeelt oud-scheidsrechter Mario van den Ende. De situatie tussen Jasper Cillessen en Santiago Giménez heeft een hoop losgemaakt.

Cillessen schoot in blessuretijd de bal bij een uittrap tegen Giménez aan, die stil stond en er verder weinig aan leek te kunnen doen. Althans, zo leek het. "Een speler mag dus niet verhinderen dat een keeper de bal weer terug in het spel brengt. Toen ik de situatie zag, dacht ik: de scheidsrechter heeft gelijk", laat Van der Ende weten aan VoetbalNieuws.

"In mijn optiek, en de scheidsrechter zal dat ook gedacht hebben, stond hij er bewust om de uittrap te verhinderen", zegt Van der Ende. "Dan staat de scheidsrechter volgens de spelregels in zijn recht. Ze moeten de regels veel meer aanscherpen om duidelijkheid te creëren in plaats van vraagtekens. Wat mij ook verbaast is dat de scheidsrechter wederom niet even voor de camera komt om het uit te leggen. Dan ben je tachtig procent van de vraagtekens kwijt. Misschien heeft hij een bepaalde afwezigheidsbehoefte, omdat het niet verplicht is."