De Jong heeft zich weg laten jagen door rvc bij PSV: 'Was ik wel verbaasd over'

De Jong heeft zich weg laten jagen door rvc bij PSV: 'Was ik wel verbaasd over'

4 oktober - 10:06 Laatste update: 10:12
30

Stan Valckx en Kees Ploegsma waren verbaasd over de gang van zaken bij het vertrek van John de Jong. De twee oud-bestuurders hadden in het verleden succes bij PSV en volgens hen had hij niet op moeten geven. Ook geven zij een advies over wie de nieuwe technisch directeur moet worden.

"In mijn ogen heeft John de Jong zich een beetje laten wegjagen door de rvc", vertelt Valckx tegenover Voetbal International. "Die mensen zijn belangrijk en je moet er rekening mee houden, maar het plezier haal je toch uit het dagelijkse werk met je directie. Omdat die wel met hem doorwilde, was ik best verbaasd dat hij uit zichzelf opstapte. Je moet je dan ook niet zomaar weg laten jagen, want helemaal onafhankelijk werken ga je uiteindelijk nooit kunnen doen."

Welk profiel heeft een nieuwe technisch directeur van PSV dan nodig? Valckx en Ploegsma hebben daar wel hun ideeën over. "Je moet een goede relatie hebben met grote internationale topclubs. Daarom moet een td ook tweetalig zijn: Engels en Spaans", vertelt Ploegsma over de contacten van een nieuwe bestuurder. Valckx sluit zich daarbij aan. "Een groot netwerk is het belangrijkste. De technisch directeur moet goed contact onderhouden met zaakwaarnemers en de markt goed kennen samen met zijn scouts."

Binnen het bestuur van PSV worden nu Ernest Faber en Jan Vennegoor of Hesselink genoemd als mogelijke opvolgers. Ploegsma vindt het lastig om een naam te noemen als het gaat om de nieuwe td. "Ik hoor nu Grétar Steinsson voorbij komen als een van de kandidaten. Die komt uit het netwerk van Marcel Brands. Maar je ziet ook steeds meer dat een functie in de technische staf een dubbelrol wordt. Dat kan ook met Vennegoor of Hesselink en Faber, maar ik denk dat het beter is als er één iemand de baas is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie