Steun voor Faber als nieuwe PSV-directeur: 'Je maakt hem de pis niet lauw'

Steun voor Faber als nieuwe PSV-directeur: 'Je maakt hem de pis niet lauw'

23-09-2022 15:50
60

Ernest Faber zou een goede optie zijn om de nieuwe technisch directeur van PSV te worden. Dat denkt Björn van der Doelen, die in het verleden samenspeelde met de huidig hoofd jeugdopleiding van de Eindhovenaren.

Het Eindhovens Dagblad noemde Faber als mogelijke kandidaat om John de Jong op te volgen. Hij zou bovendien al een 'speciale leergang' hebben gevolgd om als directeur aan de slag te kunnen. "Ja, ik wist niet dat hij een optie was, maar ik zou hem wel graag zien", reageert Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Qua technisch directeur weet ik niet wat je daar precies voor moet kunnen, maar qua karakter is hij eerlijk. Je maakt hem de pis niet lauw."

"Hij is recht door zee, durft hard te zijn en kan zelf een stootje hebben", vervolgt Van der Doelen. "Dat is belangrijk in die positie. En hij heeft gevoel voor humor, dat is ook niet onbelangrijk." Faber vertolkte al diverse functies binnen PSV. Zo was hij interim-trainer, assistent, jeugdtrainer en momenteel hoofd jeugdopleiding.