Franse steden boycotten massaal WK in Qatar: 'Menselijke en ecologische ramp'

Franse steden boycotten massaal WK in Qatar: 'Menselijke en ecologische ramp'

4 oktober - 12:50
236

In navolging van verschillende Franse steden heeft ook Parijs besloten het WK in Qatar te boycotten. Het is niet toegestaan om op openbare plekken in de stad naar het toernooi te kijken.

De Franse hoofdstad komt tot dit besluit naar aanleiding van de schendingen van mensenrechten in Qatar. Straatsburg, Lille en Reims hadden in een eerder stadium al besloten dat de WK-wedstrijden niet op grote schermen te zien zullen zijn. Parijs voegt zich daar dinsdag samen met Marseille, Nancy en Bordeaux bij, meldt L'Équipe.

Het Franse medium benadrukt dat het besluit in geen enkel scenario wordt ingetrokken, ook niet als de Franse nationale ploeg het ver schopt op het WK. Pierre Rabadan, gemeenteraadslid voor sport in Parijs, noemt de 'ecologische en sociale' omstandigheden in Qatar als reden om het eindtoernooi in de stad te boycotten. Parijs krijgt bijval van de gemeente Marseille. 'Dit toernooi is geleidelijk veranderd in een menselijke en ecologische ramp die onverenigbaar is met de waarden die wij via sport en voetbal in het bijzonder willen uitdragen', luidt het statement. 'Onze stad kan niet bijdragen aan de promotie van dit WK.'

Qatar staat al jaren onder hoogspanning, vanwege de schending van mensenrechten. Volgens onderzoek van The Guardian, dat over meerdere jaren werd uitgevoerd, zijn er gedurende de voorbereiding op het WK meer dan zesduizend mensen overleden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie