'Tuchel krijgt aanbod na Chelsea-ontslag, maar bedankt voor Bundesliga-rentree'

'Tuchel krijgt aanbod na Chelsea-ontslag, maar bedankt voor Bundesliga-rentree'

04-10-2022 13:52
10

Thomas Tuchel wordt niet de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. De Duitser, die door Chelsea op straat werd gezet, heeft bedankt voor een contract bij Die Werkself.

Gerardo Seoane, eindverantwoordelijke bij Leverkusen, zit nog op zijn post, maar is zijn baan niet zeker. De club staat op de voorlaatste plaats in de Bundesliga, waardoor intern al wordt gezocht naar een opvolger. Volgens Sport1 is Tuchel benaderd, maar ziet de 49-jarige trainer ervan af. Het is onduidelijk waarom Tuchel na zijn ontslag bij Chelsea niet bij Leverkusen aan de slag wil.

Wedden

Meer odds

Markus Babbel, oud-trainer bij onder meer Hoffenheim en VfB Stuttgart, weet zeker dat Seoane op korte termijn vervangen wordt. "Gerardo maakt geen schijn van kans, hij zal dit niet overleven", zegt hij bij het medium. Leverkusen verloor afgelopen weekend met 4-0 op bezoek bij Bayern München. In de eerste acht speelrondes was de club alleen te sterk voor FSV Mainz 0-5 (0-3). 

Tuchel was tussen 2009 en 2017 werkzaam als trainer in de Bundesliga. De eerste vijf jaar stond hij aan het roer bij Mainz en tussen 2015 en 2017 bij Borussia Dortmund.