Buitenspel: Wales steekt bekend biertje in nieuw jasje rondom aanvoerder Bale

Buitenspel: Wales steekt bekend biertje in nieuw jasje rondom aanvoerder Bale

4 oktober - 14:14 Laatste update: 14:18
6

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Gareth Bale gaat met Wales voor het eerst sinds 1958 het WK spelen en daar hoort natuurlijk een biertje bij. Mede daarom is de aanvoerder het gezicht geworden van een nieuw soort bier in Wales, ‘The Bale Ale’. Het bier is speciaal gebrouwen voor het eindtoernooi in Qatar en moet alle Welshmen van drank voorzien tijdens het WK. Daarnaast gaat een groot gedeelte van de opbrengst naar een goed doel, zodat kansarme kinderen in het land ook kunnen voetballen.

Bale zelf blijft erg nuchter onder de losgebarsten gekte in Wales rondom het WK. "Ik hou eigenlijk helemaal niet van bier, maar met deze samenwerking willen we iets teruggeven rondom het voetbal in ons land. En in het bijzonder willen we helpen bij de ontwikkeling van voetbalfaciliteiten voor kinderen op lokaal niveau. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat alle fans van het bier gaan genieten tijdens het toernooi."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie