Ajax O18 wint na wervelend begin met ruime cijfers van Napoli in Youth League

04-10-2022 16:56 Laatste update: 17:12
36

Ajax O18 heeft dinsdagmiddag laten zien hoe het moet tegen Napoli O18 in de Youth League. De ploeg van trainer Frank Peerenboom begon wervelend aan de wedstrijd en won uiteindelijk met 5-1 op De Toekomst.

De Amsterdammers begonnen met een sterke opstelling tegen de Italianen en dat betaalde zich uit in de openingsfase. De Amsterdammers begonnen erg sterk en dat drukte zich ook snel uit in een voorsprong. Na een mooie combinatie over links was Gabriel Misehouy het eindstation en zo kon hij de 1-0 binnen schieten. Kort daarna verdubbelde Ajax O18 al de score via een rake poging van Jeppe Kjaer.

Daarna kreeg Ajax een domper te verwerken toen doelman Sten Kremers een rode kaart kreeg. De keeper moest aan de noodrem trekken nadat hij de bal verspeelde aan Rossi Boni. Napoli schoot via Leonardo Paolo Rossi raak uit de strafschop die daarop volgde. Maar Ajax veerde direct terug en topte een weergaloze eerste helft af met een schitterend doelpunt. Het was Stanis Idumbo Muzambo die met een kiezelhard afstandsschot de 3-1 tegen de touwen schoot.

Na rust leek Ajax wat meer moeite te hebben met de Napolitanen. De druk vanuit de bezoekers werd meer en meer opgevoerd en de Amsterdammers krijgen wat meer kansen tegen. Uiteindelijk was het toch Ajax dat de vierde goal maakte in de 77e minuut. Wederom was het Idumbo Muzambo die een individuele actie bekroonde met een doelpunt. Met deze overwinning staat Ajax op de tweede plaats in de poule achter Liverpool O18.