'Ajax is absoluut zwakker dan het was, ik heb er nu geen goed gevoel over'

'Ajax is absoluut zwakker dan het was, ik heb er nu geen goed gevoel over'

4 oktober - 18:40 Laatste update: 19:00
57

Rafael van der Vaart sliep afgelopen nacht in hetzelfde hotel als de spelers en technische staf van Napoli. De spanning was voelbaar, vertelt de oud-Ajacied, die 'een heel mooie wedstrijd' verwacht.

"Ik slaap in hetzelfde hotel als Napoli en dat is leuk: ik heb de spanning van de spelers meegekregen. Ze liepen een beetje zenuwachtig rond", vertelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ik heb de trainer (Luciano Spalletti, red.) ook gezien en daardoor kreeg ik het gevoel dat het een heel grote wedstrijd is.'

Over de kansen van Ajax is Van der Vaart minder positief. "Ik heb geen best gevoel over het Ajax van de laatste tijd. Ik heb hier ook weleens anders gestaan, zeg maar. Ik heb ook het gevoel dat Napoli een beetje wordt onderschat, maar ze hebben gewoon een geweldige ploeg."

Van der Vaart vindt het huidige Ajax ook niet beter dan pakweg drie jaar geleden. "Er is geen Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt of Hakim Ziyech in dit team. Ajax is absoluut zwakker dan het was. Frenkie en Ziyech waren natuurlijk uniek. Daar gingen spelers als Van de Beek lekker in mee."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie