Franse autoriteiten falen: Champions League-wedstrijd in Marseille begint later

Franse autoriteiten falen: Champions League-wedstrijd in Marseille begint later

04-10-2022 18:56
15

De Champions League-wedstrijd tussen Olympique Marseille en Sporting Portugal is met een kwartier uitgesteld. De Portugese club haalt het aanvangstijdstip (18.45 uur) niet.

Door de drukte in Marseille arriveerde de spelersbus van Sporting veel later dan gepland bij het Stade Vélodrome. De aftrap is uitgesteld naar 19.00 uur. Volgens Portugese media ligt de schuld bij de Franse autoriteiten: er was geen gebruikelijke politie-escorte, waardoor de spelersbus vast kwam te staan in het verkeer.

Bij Sporting zat er één Nederlander in de bus: Jeremiah St. Juste. De verdediger heeft ook een basisplaats gekregen van trainer Rúben Amorim. De Portugezen staan slechts zevende in de competitie, maar hebben al wel drie punten verzameld in de Champions League. Bij Marseille is het precies andersom: nog zonder punt en zelfs doelpunt in het miljardenbal, maar uitstekend op dreef in de Ligue 1. Alleen Paris Saint-Germain heeft meer punten.

Door de ongeregeldheden tijdens Marseille-Eintracht Frankfurt drie weken geleden wordt het Champions League-duel gespeeld zonder publiek op de tribunes.