Tannane hoopt op WK: 'Bondscoach legt jammer genoeg nog geen contact'

Tannane hoopt op WK: 'Bondscoach legt jammer genoeg nog geen contact'

04-10-2022 20:04
18

Hoewel Oussama Tannane zich laat zien op de Nederlandse velden, werd hij in de afgelopen interlandperiode niet opgeroepen voor Marokko. De middenvelder heeft nog zeven wedstrijden de tijd om zich in de kijker te spelen, beseft hij in gesprek met de Gelderlander

Walid Regragui verving onlangs Vahid Halilhodzic als bondscoach van Marokko. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui keerden daardoor terug, maar Tannane had wel een goede relatie met Halilhodzic. "De nieuwe bondscoach heeft jammer genoeg geen contact met me opgenomen", zegt de NEC'er. "We gaan wel zien wat dat betekent. Ik heb nog zeven wedstrijden met NEC om mezelf te laten zien. Het WK is een grote wens. Voor je eigen land uitkomen is het mooiste wat er is, helemaal op het allergrootste toernooi."

Tannane denkt dat hij misschien niet is geselecteerd, omdat hij voor NEC uitkomt. "De Marokkaanse selectie bestaat uit spelers van best wel grote clubs. Misschien heeft de bondscoach dat liever dan een speler van NEC, die hij dan wellicht onderschat. Het is best lastig om mezelf hier te bewijzen. Het is makkelijker voetballen bij pakweg Olympique Marseille, waar je ploeggenoten hebt die veel verder zijn. Niets ten nadele natuurlijk van NEC."

Tannane, die Vitesse in januari transfervrij verliet na gedoe met Thomas Letsch, speelde in 2018 veel in de kwalificatiereeks voorafgaand aan het WK. Vlak voordat het eindtoernooi begon, raakte hij geblesseerd en moest hij zijn grote droom uit zijn hoofd zetten.