Van der Vaart wil twee wissels bij Ajax: 'Die hebben geen bal geraakt'

Van der Vaart wil twee wissels bij Ajax: 'Die hebben geen bal geraakt'

4 oktober - 22:05 Laatste update: 22:15
71

Rafael van der Vaart dringt aan op twee wissels bij Ajax in het Champions League-duel met Napoli. De Amsterdammers werden in de eerste helft overrompeld door de Italianen.

"Het is verdiend. Ajax heeft nog geen moment in de wedstrijd gezeten", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ze kwamen op voorsprong en hadden wat gevaarlijke momenten, maar Napoli had ook gewoon goede kansen." De voormalig spelmaker noemt de gelijkmaker van Napoli 'een wereldgoal'. "Die jongen komt achter Blind en kopt 'm goed binnen. Een waanzinnig goede aanval. Ze scoren drie keer, maar ze konden er nog wel een paar maken."

Van der Vaart is wel kritisch op de rol van Remko Pasveer bij de 1-3 kort voor rust. "Ze zijn zó levensgevaarlijk, maar deze had Pasveer wel moeten hebben. Hij maakt een stap de verkeerde kant op en valt een beetje lullig achterover. Die bal werd bijna door het midden geschoten. Hier had hij wel meer kunnen doen. Maar dit is het spel van Napoli: zo scherp in de counters en ook aan de bal zijn ze gewoon veel beter."

Van der Vaart adviseert Alfred Schreuder twee wissels door te voeren. "Ik zou Klaassen en Brobbey brengen en Tadic en Berghuis eraf halen. Kudus dan op rechts en Klaassen lekker die zestienmeter in laten lopen en hopen dat die bal voor z'n voeten valt. Tadic heeft geen bal aangeraakt, Berghuis hebben we ook niet gezien eigenlijk. Ze spelen vaak de lange bal, misschien kan Brobbey hem vast houden. Het moet heel veel beter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie