'Ze zullen me wel afschieten, maar had ook 1-5 of 1-6 voor Napoli kunnen zijn'

4 oktober om 22:04

SSC Napoli speelt Ajax dronken. De tussenstand liegt er niet om: 1-3 voor de Italianen. Wesley Sneijder en Jan Boskamp zijn kritisch.

"61% balbezit voor Napoli, dat is merkwaardig", zegt Sneijder bij RTL7. "Napoli is veel feller en scherper, meedogenloos in de omschakeling. Hoe Tadic wordt afgetroefd bij de 1-1, Blind dekt aan de binnenkant. Als Ajax de bal heeft is het al bezig met aanvallen, terwijl je moet zorgen dat de restverdediging goed staat. Dat is bij Ajax niet goed."

"Ajax is op alle fronten weggespeeld. Het had ook 1-5 of 1-6 kunnen zijn, hè. Ze zullen me wel afschieten", vult Boskamp aan. In de studio van Ziggo Sport liet ook Youri Mulder zijn licht schijnen over de wedstrijden. "Het is in zoverre pijnlijk dat het verschil gewoon groot is qua kwaliteit en klasse. Napoli is gewoon veel beter."

"De manier waarop Ajax de wedstrijd aangaat is helemaal niet verkeerd. Ze beginnen goed, gaan de duels aan en zetten ze vast. Als ze de bal hebben spelen ze vrij snel naar voren, waardoor ze gevaarlijk kunnen worden. Maar bij die tegengoal zie je dat Napoli gewoon een betere ploeg is. Dat is misschien pijnlijk, maar het is de realiteit."