Tadic wil dat Ajax-spelers in spiegel kijken: 'Dit is heel pijnlijk'

Tadic wil dat Ajax-spelers in spiegel kijken: 'Dit is heel pijnlijk'

04-10-2022 23:45
100

Dusan Tadic wil na de afstraffing tegen Napoli niet te veel naar zijn nieuwe positie bij Ajax wijzen. De 33-jarige aanvoerder vindt dat alle spelers van de Amsterdammers in de spiegel moeten kijken.

Sinds de komst van Steven Bergwijn is Tadic bij Ajax 'verbannen' naar de rechterflank. "Ik heb goede en slechte wedstrijden gehad. Natuurlijk zijn er veel nieuwe spelers en ik speel op een andere positie, maar ik wil niet naar excuses zoeken. We hebben automatismen nodig en we moeten elkaar vinden om naar onze kwaliteiten te spelen. We moeten in de spiegel kijken en proberen op te staan", zegt hij bij Ziggo Sport na de harde nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

Vindt Tadic zichzelf wel beter vanaf links? "Ik heb daar het meest gespeeld de afgelopen vier jaar, maar dat is niet aan mij om te beslissen. Natuurlijk gaat het daar over als je verliest, maar het belangrijkste is dat het team goed speelt. Ik denk dat we op moeilijke momenten als deze terug moeten naar de basis. We kregen de goals vandaag heel makkelijk tegen. Natuurlijk hebben zij een goed team, maar wij ook. Dat lieten we alleen niet zien."

De Servische routinier hoorde ook dat de fans van Ajax floten. "We weten dat Ajax een grote club is, dan is dit normaal. Niemand is hier blij mee. Als we verliezen zijn wij zelf de eerste die kritisch zijn. Dit is heel pijnlijk voor iedereen die van Ajax houdt. Maar wij moeten analyseren wat verkeerd ging en de problemen oplossen. Het seizoen is nog lang."

Tadic erkent dat zijn rode kaart enigszins voortkwam uit frustratie. "Als je 1-5 achterstaat en zij spelen de bal rond. Het is niet zo dat je dan iemand wil raken, maar... Ik probeerde de bal te beschermen met mijn armen."