Ruim honderd supporters van Napoli op station aangehouden na wedstrijd tegen Ajax

Ruim honderd supporters van Napoli op station aangehouden na wedstrijd tegen Ajax

05-10-2022 07:14 Laatste update: 07:17
26

Dinsdagavond zijn er op het Centraal Station in Amsterdam 103 Napolitanen opgepakt na de wedstrijd tussen Ajax en Napoli. De fans hadden onder andere gezichtsbedekkende kleding, stokken en een mes bij. De politie spreekt desondanks van een rustige avond rondom de wedstrijd.

"Voor, tijdens en na de wedstrijd hebben zich nauwelijks ongeregeldheden voorgedaan", vertelt een woordvoerder van de Amsterdamse politie tegenover het Algemeen Dagblad. "We hebben beide supportersgroepen goed gescheiden kunnen houden. Onder begeleiding zijn de Italianen met een metrostel overgebracht naar station Strandvliet. Zo konden ze via de juiste zijde de Johan Cruijff ArenA betreden."

De Italianen die na de wedstrijd werden opgepakt op het Centraal Station zijn inmiddels allemaal weer vrijgelaten. Voorafgaand aan het duel was er nog wat tumult rondom een aantal Napoli-fans die tussen de supporters van Ajax terecht kwamen. Dit gebeurde omdat ze de trein naar station Bijlmer-Arena hadden genomen. De Amsterdammers verloren de Champions League-wedstrijd tegen Napoli dinsdag op beschamende wijze. 1-6 was de uiteindelijke eindstand.