Blind heeft schaamrood op de kaken: 'Niet het niveau waarop wij willen spelen'

Blind heeft schaamrood op de kaken: 'Niet het niveau waarop wij willen spelen'

05-10-2022 07:35 Laatste update: 09:20
119

Daley Blind wil verandering zien bij Ajax na de beschamende nederlaag tegen Napoli in de Champions League (6-1). De routinier van de Amsterdammers reageert ontevreden na de wedstrijd en wil zijn ploeg niet meer op deze manier terugzien.

Blind eindigde de wedstrijd als aanvoerder, nadat Dusan Tadic zijn tweede gele kaart kreeg. Maar toen was het leed voor de Ajacieden al geschied. "Dit is een zware klap voor ons", wordt Blind geciteerd door Voetbal International. "Deze wedstrijd laat erg goed zien dat we nu op een niveau zitten, waarop wij niet willen spelen."

Ajax wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen. "We moeten sterker terugkomen. Dat is voor ons de enige juiste manier om te reageren. We hebben nog drie groepsduels te gaan in deze poule, maar het gaat niet eenvoudig worden."

Ajax staat na drie groepswedstrijden in de Champions League op drie punten. Alleen Rangers FC werd verslagen. Na de wedstrijd waren voornamelijk Blind en Tadic het mikpunt van kritiek bij de Nederlandse analisten. Oud-spelers als Wesley Sneijder en Theo Janssen spraken schande van het feit dat de routiniers niet gewisseld werden.