Pasveer luidt noodklok: 'Je merkt dat er geen zekerheid in de ploeg is'

Pasveer luidt noodklok: 'Je merkt dat er geen zekerheid in de ploeg is'

05-10-2022 07:19
99

Remko Pasveer legt de vinger op de zere plek na de blamerende 1-6 nederlaag tegen SSC Napoli. De Ajax-doelman stelt dat de Amsterdamse selectie elkaar de waarheid moet vertellen.

Voor het eerst kreeg Ajax in Europees verband zes tegentreffers om de oren. Als keeper gaat Pasveer, die zijn woede probeert in te houden bij Ziggo Sport, de boeken in. "Het stond niet goed", concludeert hij. "We moeten het gaan analyseren. We begonnen goed met een goede goal en daarna gaven we het weg. We waren gewoon niet scherp."

Pasveer moest vaak de lange bal hanteren, iets waar Ajax niet voor staat. De opbouw verzorgen was lastig, erkent de sluitpost. "Je merkte dat er geen zekerheid in de ploeg was. De automatismen waren een beetje weg. Dan ga je zoeken naar andere dingen en dat is niet het spel dat we als Ajax willen spelen."

De tweevoudig Oranje-international benadrukt dat de groep bij elkaar moet blijven in deze 'moeilijke tijd'. "Hier zal morgen (woensdag, red.) stevig over gesproken worden. Het is zaak om het om te zetten in keihard werken en resultaten halen."