'Bepaalde irritatie binnen Ajax over Schreuder, ze spreken het alleen niet uit'

'Bepaalde irritatie binnen Ajax over Schreuder, ze spreken het alleen niet uit'

04-10-2022 23:45
99

Binnen de selectie is er irritatie over de manier waarop Alfred Schreuder leiding geeft aan Ajax. Dat denkt Theo Janssen. De analist van RTL7 zag na afloop hoe meerdere spelers zich in leken te houden voor de camera.

"Ik heb het gevoel dat er een bepaalde irritatie is binnen de groep. Ze spreken het alleen niet uit", zegt Janssen, waarna collega-analist Wesley Sneijder instemmend knikt. "Waar die irritatie vandaan komt? Sommige spelers presteren niet, maar worden niet gewisseld en staan standaard in de basis. Dat gaat leven in een groep."

Janssen pikt Daley Blind eruit. "Blind speelt echt heel matig. Op dit niveau komt hij in de problemen. Met vijf man achterin kan het nog, maar met vier verdedigers is het kansloos." Dan richt hij zich tot Dusan Tadic. "Die raakt toch geen pepernoot meer, even serieus?! Toch mag hij blijven staan. Wat ik vervelend vind: hij is de hele tijd bezig met anderen. Wijzen, schreeuwen... Alsjeblieft, ga eerst eens logische dingen doen met een bal aan je voet. Echt dramatisch."

Sneijder voorspelt moeilijke dagen voor Ajax en Schreuder in het bijzonder. "Nu komt alles naar buiten, hè. Iedereen gaat naar elkaar wijzen. Dan moet je als trainer sterk zijn, als je überhaupt nog die mogelijkheid krijgt. Het is twee voor twaalf, dat lijkt me duidelijk."