Slot: 'Indrukwekkend, maar overal ter wereld kun je een godsvermogen verdienen'

Slot: 'Indrukwekkend, maar overal ter wereld kun je een godsvermogen verdienen'

06-10-2022 17:40
30

Arne Slot is op zijn hoede voor FC Midtjylland. Op de avond dat Feyenoord uithaalde tegen Sturm Graz (6-0), wonnen de Denen met 5-1 van SS Lazio. Die uitslag maakte veel indruk op de Feyenoord-trainer.

"Het eerste wat ik dacht was: onze volgende wedstrijd is Midtjylland-uit... Wat gaat er dan wel niet gebeuren?", aldus Slot. "De uitslag van Midtjylland vond ik nog iets exceptioneler dan die van ons, omdat wij hebben gemerkt hoe goed Lazio is."

Feyenoord verloor tijdens de eerste Europa League-speelronde kansloos in Rome (4-2). "Als je vijf keer kunt scoren tegen die ploeg, is dat heel indrukwekkend", zegt de trainer. Heel erg verrast was hij niet, haast Slot zich te zeggen. "Voetbal is veel mondialer geworden. Overal ter wereld kun je een godsvermogen verdienen en daarom lopen er ook overal ter wereld goede voetballers rond."

Feyenoord trapt donderdag om 21.00 uur af tegen Midtjylland. Het Europese duel wordt gespeeld in Herning en staat onder leiding van de Zweedse arbiter Mohammed Al Hakim.