'Mijn advies aan Schreuder: herstel de tandem Tadic-Blind, Bergwijn levert niet'

'Mijn advies aan Schreuder: herstel de tandem Tadic-Blind, Bergwijn levert niet'

6 oktober - 17:55
82

Het is hoog tijd dat Dusan Tadic van de rechter- naar de linkerkant verhuist bij Ajax. Dat vindt oud-speler Keje Molenaar, die sowieso de hele aanval zou omgooien.

Molenaar zag dinsdagavond tijdens de Champions League-afgang tegen 'een fantastisch' Napoli (1-6) elke Ajacied door het ijs zakken. "Maar sinds Tadic aan de rechterkant speelt, heeft hij geen bal geraakt", zegt de tweevoudig Oranje-international tegen Het Parool.

"Mijn advies aan Schreuder is dan ook: herstel de tandem Tadic-Blind aan de linkerkant. Dat was altijd de sterkste kant, vooral in balbezit. Ajax kan de bal voorin niet meer vasthouden, terwijl dat juist altijd de kracht was. Als Bergwijn op links nog zo goed was, zou je het kunnen billijken, maar ook hij levert niet."

Ook op het middenveld moet het anders, vindt Molenaar. Hij zou Mohammed Kudus, die tegen onder meer Liverpool, AZ en Napoli in de spits stond én scoorde, een linie terughalen. "Ik vind Kudus geen spits, zet hem tussen Blind en Tadic. En zet Davy Klaassen erin. Die is altijd goed voor een goal."

Ondanks de historische nederlaag, is er volgens Molenaar geen reden tot paniek. "Dit seizoen komt het nog wel goed. We zijn wel wat verwend geraakt de afgelopen jaren, dus het is niet slecht om af en toe met de neus op de feiten te worden gedrukt. Elk jaar overwinteren in de Champions League kun je vergeten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie