'Feyenoord mag zich gelukkig prijzen met VAR, maar heeft nog lange weg te gaan'

07-10-2022 08:22
30

Voor Feyenoord leek donderdag geen vuiltje aan de lucht in het Europa League-duel met FC Midtjylland, maar de Rotterdammers verspeelden in de tweede helft een ruime voorsprong. De Nederlandse kranten zijn kritisch op de ploeg van Arne Slot na het 2-2 gelijkspel in Midden-Jutland.

Het Algemeen Dagblad spreekt van een 'late en gevoelige tik' voor Feyenoord. 'Met een winstpartij gisteravond in Denemarken tegen FC Midtjylland leek Feyenoord al mooi op koers voor overwintering in de Europa League. Maar de Rotterdammers gaven in de tweede helft een 0-2 voorsprong uit handen, zodat alle teams in groep F nek aan nek gaan.'

Het AD ziet dat Slot voor de return van volgende week nog genoeg werk te verzetten heeft. 'Slot zal dan moeten zorgen voor een minder onrustig verloop van de wedstrijd. Het spel had vaak iets weg van een flipperkast, zo snel veranderde de bal van eigenaar. En defensief blijkt Feyenoord keer op keer wel erg vrijgevig.'

Arne Slot toonde zich in het verleden niet altijd gelukkig met de arbitrage, maar mocht in Herning de VAR dankbaar zijn, concludeert de Volkskrant. 'Feyenoord mag zich gelukkig prijzen met de VAR', kopt de krant. 'Bij de 0-1 nam scheidsrechter Mohammed Al-Hakim uit Zweden het vlagsignaal van zijn assistent over, vanwege buitenspel van Danilo. Maar ja, elk doelpunt wordt nagekeken in Nyon, nauwgezet als een proefwerk door de leraar op school. Wat bleek? Danilo stond geen buitenspel.'

Bij de 0-2 werd de scheidsrechter naar het scherm geroepen vanwege hands van Evander. 'Zo ongeveer kreeg Feyenoord er eentje van scheidsrechter Gözübüÿük tegen PSV, met Mauro Junior als maker van hands, met de 2-2 tot gevolg en de woede van PSV, dat zich mede door dat puntverlies uitgeschakeld achtte in de kampioensstrijd met Ajax. Opvallend was overigens dat de KNVB destijds later meldde dat het geen strafschop had mogen zijn, terwijl de VAR van donderdag juist het advies gaf een penalty te geven.'

Ook De Telegraaf staat uitgebreid stil bij de VAR-momenten, waardoor Feyenoord halverwege 'op rozen zat'. Het was daarna vooral een kwestie van 'heel blijven met de competitiekraker tegen FC Twente op de agenda. Want in de eerste helft had het Idrissi verloren met een ernstig uitziende hamstringblessure.' Dat lukte niet. 'Opnieuw werd duidelijk dat Feyenoord en Slot nog een lange weg te gaan hebben.' Bovendien viel ook Orkun Kökcü uit, al verwacht de aanvoerder zondag weer van de partij te zijn.