Zieke Karlsson schiet AZ te hulp met invalbeurt: 'Nu snel naar bed'

Zieke Karlsson schiet AZ te hulp met invalbeurt: 'Nu snel naar bed'

07-10-2022 08:54 Laatste update: 09:30
20

AZ won donderdagavond in extremis van Apollon Limassol, maar makkelijk ging het zeker niet. De ploeg van Pascal Jansen had het lastig tegen de club uit Cyprus. Jordy Clasie en Jesper Karlsson reageerden na afloop van de wedstrijd bij ESPN

Karlsson kopte de Alkmaarders vijf minuten voor tijd na een 3-2 overwinning. Het spel was niet best, volgens aanvoerder Clasie. "Wat we vandaag hebben laten zien was ondermaats", begint hij. "Uiteindelijk winnen we dan wel, maar het moet echt een stuk beter. We wachtten iets te lang, waardoor Apollon de controle in handen kreeg. Als je tijd en ruimte geeft, kunnen heel veel ploegen goed voetballen. Wij hielpen ze in de wedstrijd."

Matchwinner Karlsson stond de pers eveneens te woord. "De voorzet van Milos Kerkez was geweldig. Ik hoefde niet veel te doen", zegt hij over zijn winnende goal. Ook hij kijkt met een kritische blik terug. "De energie was er vandaag niet. Het was eerlijk gezegd niet goed genoeg. Ik voel me zelf ook een beetje ziekjes. Ik ben niet honderd procent. Een halfuur was het maximale voor mij", aldus Karlsson, die weet wat hem nu te doen staat. "Snel naar bed."