Cocu lijkt systeemwijziging te overwegen: 'Dan is de bezetting optimaler'

Cocu lijkt systeemwijziging te overwegen: 'Dan is de bezetting optimaler'

7 oktober - 18:54
31

Vitesse-trainer Phillip Cocu lijkt zijn tactiek aan te gaan passen voor het eerstvolgende competitieduel komende zondag. Tijdens zijn presentatie liet hij nog weten niet zomaar alles te gaan veranderen bij de club.

Afgelopen weekend ging Cocu met een 5-3-2-formatie hard onderuit tegen FC Twente (3-0). Vrijdag liet hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard doorschemeren wellicht voor een nieuwe formatie te kiezen.

"Als je 4-4-3 speelt is de bezetting in het veld optimaler om een goed positiespel te spelen en druk te zetten. In het andere systeem kun je weer goed vanuit de reactie spelen. Er zijn maar weinig clubs die klassieke buitenspelers hebben. Jongens als Luciano Narsingh die zich het prettigst voelen aan die zijlijn. Soms kunnen daar ook middenvelders spelen en er zijn ook spitsen die er uit de voeten kunnen. We hebben veel partijvormen gedaan om te kijken welke spelers daar renderen."

Het duel met Fortuna is zeer belangrijk voor Vitesse. De club staat momenteel zestiende en heeft twee punten minder dan de Limburgers, die hun laatste twee duels op rij winnend af wisten te sluiten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie