Van Nistelrooij ziet winst op Zürich als kantelpunt: 'Dit elke wedstrijd oproepen'

Van Nistelrooij ziet winst op Zürich als kantelpunt: 'Dit elke wedstrijd oproepen'

07-10-2022 19:15 Laatste update: 21:02
36

Ruud van Nistelrooij moet komende zondag proberen met PSV voor het eerst sinds 2011 te winnen bij sc Heerenveen. De trainer van de Eindhovenaren, die zijn ploeg donderdag overtuigend met 1-5 zag winnen van FC Zürich, hoopt dat zijn spelers na de overwinning genoeg zelfvertrouwen hebben getankt voor het duel in Friesland.

"Nu is het zaak om dit vast te houden en dit voor elke wedstrijd op te roepen. Dit is goed voor het zelfvertrouwen", aldus van Nistelrooij voor de camera's van PSV TV. "De reactie komt vanuit het verlies, vanuit de kritiek. Dan is het makkelijker om te reageren. Nu moeten we het om de drie dagen kunnen oproepen", vervolgt de trainer, die daarmee doelt op de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen SC Cambuur van afgelopen weekend.

Het duel tegen Heerenveen is een bijzonder affiche voor de oud-spits, die in het verleden uitkwam voor de Friezen. "Het is wel heel lang geleden, maar ik heb daar een fantastisch jaar gehad. Met Foppe en Riemer. Er is daar veel gebeurd, dus ik zal zien hoeveel bekenden ik tegenkom."

Van Nistelrooij gaat zondag met PSV proberen om voor het eerst sinds elf jaar tijd te winnen bij Heerenveen. Een statistiek die bij de Eindhovenaren voor extra motivatie zal zorgen. "Dat maakt de uitdaging voor ons ook groter. De wil om daar te winnen ook. We moeten er staan."