Update: Willem II en Den Bosch gaan wedstrijd hervatten na tijdelijke staking

7 oktober om 21:27
Laatste update: 7 oktober om 21:33

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Willem ll en FC Den Bosch is (tijdelijk) gestaakt. Scheidsrechter Martin Peréz besloot beide ploegen naar de kleedkamers te sturen nadat er vuurwerk op het veld belandde. 

Den Bosch kwam al na één minuut spelen op voorsprong in Tilburg. De treffer kwam van de voet van Faris Hammouti, die het doelpunt vervolgens vierde met zijn medespelers. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Zo besloot een groot aantal Willem ll-supporters plastisc bekers met bier naar de feestende bezoekers te gooien. 

Een van die bekers kwam op het hoofd van voormalig De Graafschap-speler Danny Verbeek, die vervolgens even op de grond ging zitten met zijn handen om zijn hoofd gewikkeld. Hij kon wel verder spelen. 

Ongeveer een kwartier later besloot Peréz het duel te staken nadat er brandend vuurwerk op het veld belandde. Willem ll-doelman Kostas Lamprou gooide het nog van het veld, maar de scheidsrechter had genoeg gezien. Het Brabants dagblad meldde niet lang erna dat er "volop ME en/of politie in het uitvak is." Het is onduidelijk of er nog gevoetbald gaat worden.

Update: De wedstrijd zal om 21.45 uur hervat worden. Het duel heeft ruim een uur stilgelegen en dus krijgen beide ploegen twintig minuten de tijd voor een nieuwe warming-up. Het uitvak met Den Bosch-supporters is ondertussen helemaal leeggeveegd door de mobiele eenheid.

Beelden die we normaal nooit meer zien in Nederland: Een confrontatie IN het stadion tussen Willem II (onder) en FC Den Bosch (boven). #WILDBO pic.twitter.com/utNCXgts6M