AZ geniet van nieuwe status: 'We moeten ons eerst maar eens bewijzen als koploper'

AZ geniet van nieuwe status: 'We moeten ons eerst maar eens bewijzen als koploper'

7 oktober - 21:39
45

AZ reist komende zondag als koploper van de Eredivisie af naar Utrecht. Trainer Pascal Jansen geniet van de nieuwe status, maar beseft dat zijn ploeg nog genoeg te bewijzen heeft.

AZ is bezig aan een uitstekend seizoen en staat na acht wedstrijden met twintig punten bovenaan in de competitie. De koppositie is een goede beloning op het harde werk van de afgelopen weken, stelt Jansen. "We spelen zondagmiddag tegen FC Utrecht en dan maakt allemaal niet meer uit", vertelt de AZ-trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik zeg altijd: de waarheid ligt op het veld. We moeten ons eerst maar eens bewijzen als koploper. Het voelt leuk en prettig, maar we beseffen wat we ervoor gedaan hebben om dit voor elkaar te krijgen en we beseffen als geen ander dat dit pas het begin is."

AZ verwelkomde vorige week Jesper Karlsson terug binnen de lijnen. De Zweedse aanvaller was vorig seizoen van enorm grote waarde voor de Alkmaarders, maar moest het begin van de competitie aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. "Dat je al zo snel weer goed bent is bijzonder, maar voor Jesper is dat niet het geval gezien zijn trackrecord. We hebben in het verleden gezien wat hij kan bijdragen. Als we hem weer volledig fit krijgen, dan heb je er een topspeler bij", aldus Jansen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie