Lovende woorden voor Kluivert: 'Als dat lukt, heeft hij alles om ver te komen'

Lovende woorden voor Kluivert: 'Als dat lukt, heeft hij alles om ver te komen'

08-10-2022 12:48
24

Valencia CF-trainer Gennaro Gattuso is tevreden over Justin Kluivert. De Nederlandse aanvaller, die op huurbasis overkwam van AS Roma, maakt een sterke indruk op de Italiaan.

Kluivert tekende vrijdagavond op bezoek bij Osasuna (1-2) met de openingstreffer voor zijn eerste doelpunt in dienst van Valencia. "Het is een jongen met veel kwaliteiten", zegt Gattuso op de clubsite. "Het is niet normaal dat een speler met zijn kwaliteiten zo weinig heeft gespeeld." Kluivert werd de laatste jaren ook verhuurd aan RB Leipzig en OGC Nice. Met name in Duitsland kwam hij niet veel aan spelen toe.

"Roma heeft veel geld voor hem betaald, maar hij heeft twee of drie jaar verloren", constateert Gattuso. "Ik praat de hele dag door met hem. Ik zeg hem altijd dat een wedstrijd negentig minuten duurt, niet slechts twintig, en dat het niet alleen draait om balbezit." Volgens de voormalig speler van onder meer AC Milan heeft Kluivert de kwaliteiten om het ver te schoppen. "Hij heeft snelheid en techniek, maar moet wat meer passie krijgen en 24 uur per dag aan voetbal gaan denken. Als dat lukt, heeft hij alles om ver te komen."