'Doek gaat vallen voor Bosz: Lyon wil Nederlandse coach spoedig ontslaan'

8 oktober 2022 om 22:14

De dagen van Peter Bosz als trainer van Olympique Lyon zijn geteld. Volgens AFP en Ouest France krijgt de Nederlandse trainer zijn ontslag en zit hij volgende week hoogstwaarschijnlijk niet meer op de bank tijdens het Ligue 1-duel met Stade Rennes.

Lyon speelde vrijdag met 1-1 gelijk tegen Toulouse en pakte daardoor slechts één punt in zijn laatste vijf competitiewedstrijden. Het lijkt voor het bestuur van Les Gones de druppel. Bosz kan al in de komende uren op straat worden gezet, schrijft Ouest. Ook AFP verwacht dat de voormalig oefenmeester van onder meer Vitesse en Ajax al voor de laatste keer op de bank heeft gezeten.

Voorzitter Jean-Michel Aulas hield Bosz lang de hand boven het hoofd, maar zou nu aansturen op een breuk. Daarmee houdt de 58-jarige Nederlander het maar net iets langer dan één seizoen vol bij Lyon. In zijn eerste jaar eindigde hij teleurstellend als achtste, maar spelers als Corentin Tolisso en Alexandre Lacazette moesten voor een impuls zorgen. Met een voorlopig zevende plaats kan de equipe van Bosz echter opnieuw niet aan de verwachtingen voldoen.

Bosz was na de remise tegen Toulouse nog hoopvol dat hij het tij kon keren. Franse media schreven al dat L'OL overweegt om afscheid van hem te nemen. Laurent Blanc, Rémi Garde en David Bettoni worden genoemd als mogelijke opvolgers.