'Pijn van missen WK kan alleen goedgemaakt worden door in 2026 te winnen'

'Pijn van missen WK kan alleen goedgemaakt worden door in 2026 te winnen'

09-10-2022 13:35
5

Italië staat niet op het WK in Qatar en dat doet bondscoach Roberto Mancini nog altijd pijn, vertelt hij bij RAI. Volgens hem kan Italië die pijn alleen helen door het WK van 2026 te winnen. 

"Het is een wond die nogsteeds bloedt", vertelt hij. "We kunnen het alleen een plek geven als we het WK in 2026 winnen." Italië is de nationale ploeg aan het verjongen en lijkt met Giacomo Raspadori een spits voor de toekomst te hebben, ziet ook Mancini. "Hij speelt nu veel belangrijke wedstrijden. Dat gaat hem helpen om constant te presteren op een hoog niveau", aldus de bondscoach.

Italië slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor het WK in Qatar na een rampzalige verliespartij tegen Noord-Macedonië in de play-offs eerder dit jaar. Italië ondergaat nu een wederopbouwproces in de aanloop naar het EK van 2024. Mancini en zijn ploeg slaagden er wel in om een plek in de Final Four van de Nations League te bemachtigen. Italië won groep 3. Een knap resultaat, aangezien het land ingedeeld was met onder andere Duitsland en Engeland. Hongarije werd verrassend tweede in de groep. Daardoor mag het zich 14 juni gaan melden in Nederland om het mini-toernooi te spelen.