Schuurs laat zich zien bij Torino: 'Hij wordt echt een belangrijke speler'

Schuurs laat zich zien bij Torino: 'Hij wordt echt een belangrijke speler'

09-10-2022 17:10
26

Perr Schuurs laat tot nu toe een goede indruk achter bij Torino. De verdediger speelt sinds afgelopen zomer voor de Italiaanse club, maar zijn trainer Ivan Juric is al erg tevreden over zijn spel. Torino speelde zondag gelijk in hun wedstrijd tegen Empoli.

"“Hij speelde erg sterk", vertelt Juric na afloop van de wedstrijd over de prestatie van Schuurs. "Hij is een slimme jongen die ook erg hard werkt om in onze speelstijl te passen. Ik weet zeker dat hij een belangrijke speler gaat worden en zich steeds beter gaat aanpassen. Hij is snel, goed aan de balen hij heeft visie. Ik ben blij dat hij goed speelde vandaag, want dat verdient hij echt."

Voor Juric is het ook volledig begrijpelijk dat Schuurs nog moet wennen aan de speelwijze in Italië. "In de Serie A vragen ze iets heel anders van verdedigers. Hij komt natuurlijk uit een andere competitie waar ze ook heel anders spelen. Hij wordt nu beter en we zien veel vooruitgang op de trainingen. Maar Schuurs is wel snel, alleen kan hij nog wat beter zijn in de kleine ruimtes. Zijn tackles en balveroveringen mogen daarin nog wat beter."

Schuurs is in Turijn nog geen onbetwiste basisspeler. Tegen echte topploegen moet hij het vaak nog doen met een plekje op de bank, maar volgens Juric kan daar snel verandering in komen. "Als hij zo doorgaat dan gaat hij zeker ook tegen dat soort grote clubs spelen. Dat zou de aankomende wedstrijd tegen Juventus al kunnen zijn."